Gösterim: 3
Okulumuzda Empati Odaklı Sosyal Sorumluluk Projesi; “Bu Yemekte Emek Var.”
Meslek Yüksekokulumuzda öğrencilerimizin toplumsal duyarlılık ve empati becerilerini geliştirmeyi amaçlayan örnek bir gönüllülük projesi hayata geçirildi. Akademik danışmanlığını Öğr. Gör. Dr. Özlem Aydoğdu Atasoy’un, yürütücülüğünü ise Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı ikinci sınıf öğrencimiz Emincan Akcan’ın üstlendiği “Bu Yemekte Emek Var” adlı sosyal sorumluluk projesi, “Gönüllülük Çalışmaları” dersi kapsamında okulumuzun yemekhanesinde uygulandı. Proje kapsamında öğrencimiz, okulumuzun yemekhanesinde görevli servis personelimizin yemeğin okula gelişinden gidişine kadarki bir günlük tüm sorumluluklarını üstlenerek hizmet sürecine doğrudan dahil oldu. Bu sayede öğrencimiz, yemekhanemizde yürütülen karşılama, servis, düzenleme, temizlik ve uğurlama gibi görevleri yerinde deneyimleme fırsatı buldu. “Bu Yemekte Emek Var” projesiyle yemekhanede görev yapan personelin emeğine yönelik farkındalık oluşturulması ve öğrencilerde empati duygusunun geliştirilmesi hedeflendi. Proje, okulumuza yemek hizmeti sunan ‘Lezzet Sofrası Yemek Firması’nın katkılarıyla ve firmadan gerekli izinler alındıktan sonra gerçekleştirildi.
Gönüllülük, farkındalık ve empati odaklı bu sosyal sorumluluk projesi için öğrencimize teşekkür ederiz.