Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2021

Gösterim: 552

Afet Farkındalık Eğitimi

Gönüllük Çalışmaları dersi kapsamında Öğr.Gör.Dr. Yasin TURNA ve öğrenciler Balıkesir Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından düzenlenen Afet Farkındalık Eğitimi’ne katıldı.

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda AFAD tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşlarında verilen afet farkındalık eğitimine katılan öğrencilerimiz Balıkesir ilinin öncelikli riskleri olarak belirlenen sel, yangın, heyelan ve endüstriyel kazalar gibi afet türleriyle mücadele hususunda bilgi sahibi oldu.

Panelin açış konuşmasını yapan Balıkesir AFAD Müdürü Bayram Şahin, İl Müdürlüğü olarak afete hazırlık, afet sırası müdahale, afetten sonra da iyileştirme çalışmaları olarak üç grupta çalışmalarını sürdürdüklerini belirttikten sonra deprem, sel, yangın, heyelan ve çığ gibi doğal afetlerin öncesinde, anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği slayt eşliğinde öğrencilerimize aktardı.

İçişleri Bakanlığı’nın 2021 yılını afet farkındalık yılı ilan etmesi dolayısıyla ihtiyaç duyulan AFAD destek gönüllüleri arasına katılan öğrencilerimiz, sertifikalı AFAD gönüllü adayı olmuştur.

Panel sona erdikten sonra Erdek Kapalı Spor Salonu’nun bahçesinde yangın söndürme tüpü ile yangının nasıl söndürüleceği, öğrencilerimizin de katılımıyla uygulamalı olarak gösterildi.


Fotoğraflar