18 Şubat 2021

Üniversitemiz 2020 - 2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Önlisans ve Lisans Ders Kayıtları Hakkında Duyuru

2020-2021 Eğitim - Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Önlisans ve Lisans Ders Kayıt Duyurusu

• Öğrencilerimizin Ders Kayıtları Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) https://obs.bandirma.edu.tr adresi üzerinden 22 Şubat 2021 – 28 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.
  • Yeni kayıt olup, şifresini değiştirmeyen öğrenciler Öğrenci Otomasyon Sistemine “Kullanıcı Adı ve Şifreniz (Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası, Şifre: TC Kimlik Numarasının ilk beş hanesi)” ile giriş yaparak ders kayıtlarını yapabilirler.
  • İkinci öğretim öğrencileri, ikinci üniversite okuyan normal öğretim öğrencileri ile normal öğrenim süresinde mezun olamayanlar öğrenim ücretlerini ve katkı paylarını Öğrenci Numarası ile Halk Bankası Şubelerinden veya Halk Bankası İnternet Şubesi / ATM'lerinden yatırılabilirler.
  • 2020-2021 Eğitim - Öğretim Yılı Bahar Döneminde ders kayıtlarını “Tüm öğrencilerimiz” kendileri yapacaklardır.
  • 2020-2021 Yılı Eğitim - Öğretim Yılı Bahar Döneminde; Sadece İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencileri Şubeli derslerde öğrenci numarasının son hanesi tek olanlar A şubesini, öğrenci numarasının son hanesi çift olanlar B şubesini seçecektir.
  • 2020-2021 Yılı Eğitim - Öğretim Yılı Bahar Döneminde Dersler seçilirken bölümün ders programlarına bakarak ders seçimi yapılması gerekmektedir.
  • 2020-2021 Yılı Eğitim - Öğretim Yılı Bahar Döneminde de öncelikli olarak alttan kalan başarısız derslerini ve kredi sınırları içinde kendi dönemindeki zorunlu derslerin alınması zorunludur.
  • 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında ve daha önceki yıllar da kayıt olanlar, ikinci yarıyıl sonundan itibaren her yarıyıl sonunda genel not ortalaması 1,80’in altındaki önlisans ve lisans öğrencileri, takip eden yarıyılda en fazla 24 kredilik derse kayıt yaptırabilirler.  Genel not ortalaması her yarıyıl sonunda 1,80 ve üzerinde olan önlisans ve lisans öğrencileri ise takip eden yarıyılda en fazla 30 kredilik derse kayıt yaptırabilirler.
  • 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında ve sonrasında kayıt olanlar, ikinci yarıyıl sonundan itibaren her yarıyıl sonunda genel not ortalaması 1,80’in altındaki önlisans ve lisans öğrencileri, takip eden yarıyılda en fazla 30 AKTS ‘lik derse kayıt yaptırabilirler.  Genel not ortalaması her yarıyıl sonunda 1,80 ve üzerinde olan önlisans ve lisans öğrencileri ise takip eden yarıyılda en fazla 45 AKTS ‘lik derse kayıt yaptırabilirler.
  • 2016 ve sonrası girişli öğrenciler 5. Yarıyıldan itibaren bulunduğu yarıyıla kadar tüm derslerini alıp başarmış olmak şartı ile genel not ortalaması 3,00 ve üstünde olan lisans öğrencileri; danışmanlarının onayı ile bir üst sınıftan kredi sınırları içerinde kalarak en fazla 30 kredilik derslere kayıt yaptırabilirler.

2015 ve öncesi kayıtlı olan Lisans öğrencileri not yükseltmek amacıyla kredi sınırları içerisinde başarmış oldukları dersleri yeniden not yükseltmek amacıyla alabilirler.

• 2016 ve sonrası kayıtlı olan öğrenciler not yükseltmek amacıyla ders seçemeyeceklerdir.

Bütün derslerini başarıyla tamamladığı halde AGNO ’su 2,00 ‘ın altında olduğu için mezun olamayan öğrenciler Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Yönetmeliğinin altıncı fıkrasında belirtilen kredi sınırları içerisinde başarmış oldukları dersleri yeniden not yükseltmek amacıyla alabilirler.

• Yabancı Diller Yüksekokulu’nda öğrenim gören; İkinci öğretim öğrencileri ve ikinci üniversite okuyan normal öğretim öğrencileri Öğrenci Numarası ile Halk Bankası Şubelerinden veya Halk Bankası İnternet Şubesi / ATM'lerinden yatırılabilirler.
  • Öğrencilerimizin dersleri seçtikten sonra KONTROL ET butonuna ardından KESİNLEŞTİR butonuna basarak ders kayıtlarını kesinleştirmesi gerekmektedir.
  • Danışman Onayı olmayan ders kayıtları geçersizdir.
  • DERS KAYITLARI ÖĞRENCİNİN SORUMLULUĞUNDADIR.
  • Lisans Programlarında 2017- 2018 Eğitim-Öğretim Yılında Hazırlık okuyan öğrenciler ile Lisans Programlarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı ve sonrasında kayıt olan öğrenciler (3. Sınıf Öğrencileri) Üniversite Seçmeli Ders havuzundan 5. ve 6.  yarıyıllarında birer adet olmak üzere eğitim-öğretim süreleri boyunca toplam İKİ DERS almak zorundadır.
  • Üniversite seçmeli derslerinden ilgili dersi Öğrenci Bilgi Sisteminden (OBS) seçerken sistem performansı açısından 9 adet ders listelenmektedir. Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) ders seçme ekranının sağ alt köşesinden "Tüm Dersleri Listele" butonuna tıklayarak açılan tüm derslere ulaşabilirsiniz.