Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2024

Üniversitemiz Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Stratejik Plan Şehir Çalıştayı’na Katıldı.

Balıkesir şehrinin geleceğini şekillendirmek ve stratejik bir kalkınma planı oluşturmak amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 28 Ağustos 2024 tarihinde Avlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde “2025-2029 Stratejik Plan Şehir Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştay, çok sayıda akademisyen, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve şehir paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Hazırlık sürecinde, Balıkesir’in geleceğine yöne verecek temalar; ‘Kentsel Ulaşım ve Altyapı’, ‘Dirençli ve Güvenli Şehir’, ‘Çevre ve İklim Değişikliği’, ‘Tarım ve Kırsal Kalkınma’, ‘Ekonomik Kalkınma ve İstihdam’, ‘Sağlık ve Sosyal Hizmetler’, ‘Kültür Sanat ve Spor’, ‘Turizm ve Tanıtım’, ‘Teknoloji’, ‘İnovasyon ve Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi’ olarak belirlendi. Beş panel ve on oturumdan oluşan çalıştayda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin orta ve uzun vadeli amaçları ele alındı. Temel ilke ve politikaların, hedef ve önceliklerin masaya yatırıldığı çalıştayda şehrin beş yıllık kalkınması adına izlenecek yol haritası oluşturuldu. Çalıştay, şehir planlaması ve ortak katılım çerçevesinde iki bölüm halinde gerçekleştirildi. Sabah açılış oturumunda protokol konuşmalarının ardından farklı üniversite ve kurumlardan altı değerli öğretim üyesinin katıldığı bir panel düzenlendi. Panelde, öğretim üyeleri kendi çalışma alanlarına dair sunumlar yaparak kıymetli görüşlerini katılımcılarla paylaştı. Öğleden sonraki oturumda ise daha önce belirlenen temalar çerçevesinde on farklı çalışma grubu oluşturuldu ve bu temalarla ilgili sorunlar ile çözüm önerileri tartışıldı. ‘Kentini Düşün!’ sloganıyla düzenlenen Stratejik Plan Şehir Çalıştayı’na “Turizm ve Tanıtım” teması çerçevesinde üniversitemizi temsilen okulumuz öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Özlem AYDOĞDU ATASOY katıldı. Çalışma grubuna katılan akademisyenler ve diğer paydaşlar Balıkesir’in turizm potansiyelini artırmaya yönelik fikirlerini paylaştı ve bu alanda uygulanabilecek yenilikçi projeler üzerine görüşlerini sundu. ATASOY, çalıştayın Balıkesir turizminin geleceğine yönelik önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirterek üniversitemizin bu tür stratejik planlama süreçlerinde aktif rol almaya devam edeceğini vurguladı. Çalıştayda ele alınan konular ve yapılan sunumlar, şehrin geleceği adına önemli adımlar atılmasına zemin hazırlarken üniversitemiz de bu süreçte bilgi ve tecrübelerini Balıkesir halkıyla paylaşmayı sürdürecektir.