Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2024

Turizm Haftası Panelinde Erdek’te Sürdürülebilir Turizm Tartışıldı.

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” etkinlikleri kapsamında 22 Nisan 2024 tarihinde Erdek Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’de düzenlenen programda üniversitemizde görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Tercanlıoğlu tarafından Kyzikos Antik Kenti ile ilgili gerçekleştirilen sunumun ardından okulumuzda görev yapan Doç. Dr. Melahat Yıldırım Saçılık tarafından da Gastronomi Turizmi başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Saçılık sunumunda gastronomi turizminin önemini vurgulayarak yerel lezzetlerin ve gastronomik deneyimlerin turizmde sürdürülebilirliğe nasıl katkı sağlayabileceğini anlattı.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında “Sürdürülebilir Turizm” başlıklı bir de panel düzenlendi. Panelde Erdek Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Zahid Ecevit tarafından Sivil Toplum Kuruluşlarının rolü ve önemi sürdürülebilir turizm bağlamında detaylı olarak irdelendi. Panelde Sağlık Turizminde Sürdürülebilirlik konusunda Dr. Öğretim Üyesi Aytaç Toptaş sağlık turizminin potansiyelini ve sürdürülebilirlik açısından getirdiği fırsatları panelde katılımcılarla paylaştı. Öğr. Gör. Özlem Aydoğdu Atasoy da Kongre Turizmi ve Fuar Organizasyonlarını sürdürülebilir turizm bağlamında ve Erdek özelinde ele alarak bu tür etkinliklerin yerel ekonomiye katkı sağladığı gibi toplumsal açıdan da olumlu etkileri olduğunu vurguladı. Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ve Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık da panelde tartışılan konulara dair görüş ve önerilerini belirttiler.

Panel, turizmin geleceği ve sürdürülebilirlik konularında katılımcılar arasında fikir alışverişi yapılmasını sağladı. Katılımcılar, turizmin sürdürülebilirliği için işbirliği ve yenilikçi yaklaşımların önemini vurgulayarak gelecek adımlar için somut önerilerde bulundular.