Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1763

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi 5. Kariyer Günleri Devam Ediyor.

İş dünyasının önde gelen isimleri ile öğrencilerin bir araya geldiği 5. Kariyer Günleri’nin ikinci gününde öğrencilerin Kariyer Günleri’ne yoğun ilgisi sürüyor. 5. Kariyer Günleri’nin bugünkü programının ilk bölümüne Türk Hava Yolları İnsan Kaynakları Başkanı Ebubekir Akgül konuk olarak katıldı. Türk Hava Yolları Kokpit İstihdam Müdürü Nurullah Er ve Türk Hava Yolları Organizasyon ve Performans Yönetim Müdürü Mücahit Bıçakçı’nın da eşlik ettiği sunumda THY’nin insan kaynakları politikaları hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Ayrıca kabin memuru, pilot ve diğer iş alanlarındaki işe alım süreçlerinde adaylardan beklenen özellikleri ve işe alım sürecine dair detaylı bilgileri paylaştılar. Pilot aday adayları için kurum bünyesinde eğitim verildiğini anlatan THY Kokpit İstihdam Müdürü Er istihdam noktasında aranılan kriterlerde pilot işe alımlarında eksiklik yaşandığı için yabancı pilot alımları da yapıldığını ancak THY’nin pilot aday adayları için yaptığı eğitimlere alımlarda T.C. vatandaşı olma zorunluluğu aradıklarını belirtti. Er; “Bizim burada vurgulamak istediğimiz pilotluk konusu var. Biz istiyoruz ki tüm gençler pilotluk mesleğini hayal edebilsin. Pilotluk sanki ulaşılamayacak bir meslekmiş gibi algılanıyor. Biz yüksek standartlarda pilot alıyoruz. Alımlarda ilk olarak İngilizcesine bakılıyor, ardından diğer kriterleri sağlayıp sağlamadığı test ediliyor.” dedi. THY İnsan Kaynakları Başkanı Ebubekir Akgül “İşe alım duyuruları konusunda sadece THY’nin kendi sitesinden yapılan açıklamalara itibar edilmelidir. Üniversite mezunu gençlerimiz hangi bölümden mezun olursa olsun pilot ve kabin memuru alanlarında iş başvurusu yapabilirler, bu anlamda lisans mezunu olmaları yeterlidir” dedi. Program THY İnsan Kaynakları Başkanı Ebubekir Akgül’ün öğrencilerin THY ve istihdam politikaları ile ilgili soruları cevaplaması ile sona erdi.

Panelin öğleden sonraki bölümüne ise; Vestel Pazarlama Grup Müdürü Osman Badur, Silk&Cashmere Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Zamanpur, Osmanlı Kahvecisi Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Boğaçhan Göksu ile Oyuncu Ümit Erdim katıldı.

Vestel Pazarlama Grup Müdürü Osman Badur konuşmasında; dijital pazarlama, dünyada yeni pazarlama stratejileri, orta yaş üstünde dijitalleşme ve yeni nesil dijitalleşme konuları hakkında derinlemesine bilgi verdi. Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği konferans sonunda Badur, öğrencilerden gelen soruları da detaylı bir şekilde cevaplandırdı.

Silk&Cashmere Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Zamanpur panelde kendi markasını oluşturma serüveni hakkında detaylı bilgi verdi. Zamanpur; “Gözünüzü ve gönlünüzü açmanız lazım. Benim bu fikri bulmam ve başarı hikâyemi anlatmam 45 dakikada sürer fakat başarısızlığımı anlatmam üç gün sürebilir. Başarı başarısızlıklarla örülen bir şeydir. Ve bu başarılılıktan alınan ders sonunda elde edilen tecrübelerdir. Başarı lafının çok abartıldığını düşünüyorum. Gerçek hayatta tutkulu, meraklı, insanlar vardır. Gençlikte bulduğunuz fikirlere sarılın ve risk alın. Hayatta en büyük risk hiç risk almamanızdır. Hiç risk almadan yaşanır tabi ki ancak ama başarılı olamazsınız. Bu nedenle altını doldurduğunuz gençlik cesaretini kullanın. İçinizde girişimcilik ateşi varsa bundan vazgeçmeyin. İlk başarısızlıkta hemen vazgeçmeyin. Hatalar yapın, hata yapmak için çok uzun zamanınız var. Özgün ve farklı olun. Hayat kıymetli bir şey ve boşa harcamayın.” dedi.

Osmanlı Kahvecisi Kurucusu Boğaçhan Göksu ise kendi iş hayatından örnekler vererek öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Boğaçhan;“ Başlangıç noktamız ben insanlara nasıl fayda sağlarım olmalıdır. Durağanlık düşüşün başlangıcıdır.  Tecrübe iş hayatında oldukça önem sahibidir. Ticari başarıda projenin önemli olduğu kadar ekip de aynı öneme sahip. Günümüzde dünya o kadar evrenselleşti ki, düşüncelerde artık daha butik, özgün olunmalı ki iş hayatında başarıyı yakalayabilesiniz.” diye konuştu.

Panel katılımcılara verilen teşekkür plaketi ve çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.


Fotoğraflar