Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2023

Balıkesir Somut Olmayan Kültürel Miras Alan Araştırmaları

“Balıkesir Somut Olmayan Kültürel Miras Alan Araştırmaları” kapsamında yayınlanan kitabın lansmanı, 13 Haziran 2023 tarihinde Balıkesir Üniversitesi Kampüsü Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Balıkesir’in güçlü ve zengin kültür öğelerini konu alan somut olmayan kültürel miras unsurlarını tespit etmeyi, bunları kayıt altına alıp belgeleyerek tanıtmayı ve gelecek nesillere taşımayı amaçlayan, Balıkesir Valiliği’nin öncülüğünde iki yıl süreyle yürütülen "Balıkesir Somut Olmayan Kültürel Miras Alan Araştırmaları” kitabında yüksekokul akademisyenlerimizin de olduğu 29 akademisyen, 17 uzman olmak üzere toplam 46 kişi görev üstlendi. Lansmanda, kitabın alan editörlerinden biri olan Dr. Öğr. Üyesi Füsun Esenkal’ın da katıldığı panel sonrasında yüksekokul öğretim elemanlarımız Doç. Dr. Samet Çevik, Doç. Dr. Melahat Yıldırım Saçılık, Dr. Öğr. Üyesi Aytaç Toptaş, Dr. Öğr. Üyesi Füsun Esenkal, Öğr. Gör. Özlem Aydoğdu Atasoy ve Öğr. Gör. Semih Sarıipek’e plaket takdim edildi.