Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2024

Öğrencilerimizden Sosyal Sorumluluk Projesi

Dr. Öğretim Üyesi Havva GÖZGEÇ MUTLU'nun yönetimindeki Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Erdek Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesinde yer alan Yerel Yönetimler ve Sağlık Turizmi İşletmeciliği 2. sınıf öğrencilerinden oluşan bir grup, Edincik Altı Plajı'nı temizledi. Erdek MYO öğrencileri, çevre bilinci ve sosyal sorumluluk anlayışlarını pekiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu etkinlikte, Edincik Altı Plajı'nda bir araya gelerek kumsalın temizliğine katkıda bulundu. Plajda biriken plastik atıklar, pet şişeler ve diğer çöpler öğrencilerin titiz çalışmalarıyla toplandı. Dr. Öğretim Üyesi Havva GÖZGEÇ MUTLU, öğrencilerin sadece akademik başarıya değil, aynı zamanda çevre bilinci kazanmalarına da odaklandıkları bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, öğrencilere çevre temizliği konusunda farkındalık kazandırmanın, gelecekteki hayatlarında çevre konularına duyarlı olmalarını sağlama açısından kritik bir rol oynadığını belirtti. Bu anlamlı etkinlik, öğrenciler arasında dayanışma ve çevre bilincinin artmasına katkı sağlarken, aynı zamanda yerel topluluğa olan duyarlılıklarını da ortaya koydu. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencileri, sosyal sorumluluk projeleriyle çevreleri için aktif bir şekilde çaba göstererek topluma pozitif katkılarda bulunmaya devam ediyor.