Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2023

Gösterim: 315

Etugder tarafından Konaklama işletmeleri için Turizm İşletme belgesine geçiş için statülerin belirlenmesi yıldızlama çalışmalarının yapılması ve sürdürülebilirlik konuları için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Erdek Turizmi Geliştirme ve Dayanışma Derneği (Etugder) tarafından 22.09.2023 Tarihinde Erdek Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamı Sayın Abdullah ATAKAN ATASOY, İlçe Belediye Başkanı Burhan KARIŞIK, ilçe Ticaret Odası Başkanı Turan GÜN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şafak TURAN,  Seyahat Acente yetkilileri ve çok sayıda Konaklama İşletmesinin sahip ve yetkili isimleri ve katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Erdek Meslek Yüksek okulu müdürü ve aynı zamanda Etugder YK BaşkanıDr. Öğretim Üyesi Sayın Mehmet Zahid ECEVİT yaptı. Turizmde pazarlamanın ve müşteri memnuniyetinin öneminden bahseden Sayın Mehmet Zahid ECEVİT’İN ardından Erdek Meslek Kurulu öğretim üyelerinden ve aynı zamanda Etugder YK Üyesi Dr. Öğretim üyesi Sayın Füsun ESENKAL ise İnsan Kaynakları Yönetimi, İç Müşteri Memnuniyeti ve bu konuda verilecek eğitimlerin öneminden bahsetti. Denizcilik Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğretim üyesi Sayın Elif KOÇ’un konuşması ile devam eden toplantıda, Sayın Elif KOÇ Deniz Turizminin önemini vurguladı ve Deniz turizminin yanısıra bölgenin özellikle coğrafi konumunun alternatif turizm olanaklarına uygunluğuna dikkat çekti.Milli Eğitim Özel Büro Eğitmeni ve aynı zamanda edebiyat Öğretmeni Sayın Bekir ALKAN ise kültürel mirasın önemini vurgulayarak bölgenin kültürel zenginlikleri hakkında bilgi verdi. Ardından Erdek meslek yüksek okulunun Yönetim ve Organizasyon Bölüm başkanı ve Etugder YK başkan yardımcısı Dr. Öğretim üyesi Sayın Aytaç TOPTAŞ, Turizm işletmelerine geçiş için, konaklama işletmelerinin statülerinin belirlenmesi ve yıldızlama çalışmalarında yapılması gerekenler konusunda bilgi verdi ve Grand Asya Hotel Genel Koordinatörü Ömer KURUBAŞ ise Konaklama işletmelerinde sürdürülebilirlik konusunda konuşmalarını yaptı. Toplantıda konuşulanların hukuki güvenliği konusunda bilgi veren Etugder YK üyesi ve Avukat Sayın Asya KIRKIMCI’nın konuşmasının ardından soru- cevap bölümüne geçildi. Toplantı ilçe Kaymakamı Sayın Abdullah ATAKAN ATASOY’unKapanış Konuşmasını yapması ile sona erdi.