Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2021

Gösterim: 783

Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden KADES ve UYUMA Eğitimi

Yüksekokulumuz öğrencileri, Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve Motorize Timler Büro Amirliği (Yunus Ekipleri) birimleriyle Gönüllük Çalışmaları dersi kapsamında bir araya geldi.

Yüksekokulumuzda verilen Gönüllük Çalışmaları dersi kapsamında Öğr. Gör. Dr. Yasin TURNA, ilçemizde bulunan kurumlarla işbirliği amaçlı proje ve çalışmalar yaparak öğrencilerimizi de sürece dahil etmeye yönelik bir faaliyette bulunmuştur. İlçemizde asayiş ve güvenlik amaçlı 7/24 vazife başında bulunan Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliğinde görevli Polis Memuru, öğrencilerimize kadına karşı şiddetle mücadele de telefondan tek tuşla ulaşılabilecek olan program KADES (Kadın Destek Uygulaması)’nı anlatmış olup uygulamanın indirilmesi ve şiddetle mücadele kapsamında her türlü risk ve tehdit unsuru oluştuğunda tüm kadınların yanında olduklarını ifade edilmiştir.

Ayrıca Asayiş Birimine bağlı, Motorize Timler Büro Amirliği (Yunus Ekipleri) ilçemizin tüm alanlarında aktif bir şekilde görevli olduklarını belirterek, UYUMA (Uyuşturucu ile Mücadele Uygulaması) uyuşturucu ile mücadele kapsamında toplumuzun en önemli katmanı olan gençlerimiz bilgilendirme yapmıştır. Yüksekokulumuzda bulunan öğrencilerimizle her hafta olan Gönüllük Çalışmaları dersinde, farklı konular işlenerek, öğrencilerin toplumsal farkındalığının artırılması sağlanmaktadır.