Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2021

Gösterim: 263

Muafiyet Duyurusu (Yabancı Dil)

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

YABANCI DİL MUAFİYET ve İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI SEVİYE TESPİT SINAVLARI

 (2021 Yılında Kayıt Olan Tüm Fakülte ve Meslek Yüksekokulları Öğrencileri için)

 

 

YABANCI DİL MUAFİYET SINAVI

 

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 5. maddesi “i) (Değişik : 29/5/1991 - 3747/1 md.) Yükseköğretim kurumlarında, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre iş güvenliği uzmanı olabilecek mezunları yetiştiren fakültelerde iş sağlığı ve güvenliği zorunlu derslerdendir….”  uyarınca; Yüksekokulumuzda “Yabancı Dil” dersi zorunlu ders kapsamındadır.

 

Yüksekokulumuza 2021-YKS ile kayıt olan ve bu dersten muaf olmak isteyen öğrenciler için muafiyet sınavı yapılacaktır. Yapılacak olan sınavda yeterli puanı alan öğrenciler “Yabancı Dil I” ve “Yabancı Dil II” derslerini almayacaklardır.

 

Sınav, 100 (yüz) puan üzerinden değerlendirilir. Sınavdan CC 60 (altmış) ve üstü puan alan öğrenciler “Yabancı Dil I” ve “Yabancı Dil II” derslerinden muaf olurlar. Öğrencilerin aldıkları puan muaf olunan derslerin notu yerine geçer ve mezuniyet not ortalamasında hesaba katılır. Sınavdan alınan puan öğrencilerin almak zorunda oldukları ders için de geçerli olacaktır. Aynı sınavdan 60 puanın altında puan alarak “Yabancı Dil I” ve “Yabancı Dil II” derslerinden muaf olamayan öğrenciler, uzaktan eğitim sisteminde verilen “Yabancı Dil I” ve “Yabancı Dil II” derslerini almakla yükümlüdür.

 

            İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI SEVİYE TESPİT SINAVI

 

            ÖSYM tercih kılavuzunda “İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.” denilmektedir.

 

            Yüksekokulumuza 2021-YKS ile kayıt olan öğrenciler için İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı bulunmaktadır. İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfına devam etmek için başvuru yapmış olan öğrenciler, Seviye Tespit Sınavına katılırlar. Sınav sonucuna göre öğrencilerin hangi şubede olacakları ve hangi seviyeden öğrenime başlayacakları belirlenir. Öğrencilerin;

 

              a) Başlangıç (A2),

            b) Orta Seviye 1 (B1)

            c) Orta Seviye 2 (B1+)

 

seviyelerinden öğrenime başlamaları mümkündür. Öğrenciler hangi seviyeden başlarlarsa onun devamı olacak seviyede ders almaya başlarlar.

 

        Hazırlık sınıfında 1 yıl boyunca yoğun İngilizce dil eğitimi verilir. Okuduğunu anlama, yazma, dinleme ve konuşma becerileri kazandırılır ve geliştirilir. Amaç, öğrencilere eğitim ve mesleki yaşamlarında ihtiyaç duyacakları yabancı dil bilgisini kazandırmaktır.

 

            Sınavlara girmek zorunlu değildir. Başvurular için linkler verilmiştir. Formu doldurmak istediğinizde giriş yapmanız istenecektir. Güncel olan herhangi bir mail adresi ile giriş yapılabilir.

 

İsteğe Bağlı İngilizce   Hazırlık Sınıfı Seviye Tespit Sınavı Başvurusu

Zorunlu Yabancı Dil Dersleri Muafiyet Sınavı Başvurusu

 

BANDIRMA ONYEDİ ÜNİVERSİTESİ

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ

 

MUAFİYET ve SEVİYE TESPİT SINAVLARI TAKVİMİ

Sınav Adı

Sınav Tarihi / Saati / Yeri

Amacı ve Başvuru Şekli

İsteğe Bağlı ve Zorunlu İngilizce   Hazırlık Sınıfı

Seviye Tespit Sınavı (*)

 

29 Eylül 2021, Çarşamba

Saat: 10:30

Yer: BANÜ Merkez Yerleşkesi

İsteğe bağlı ve Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfına  kayıt olmak için başvuru öğrencilerin İngilizce seviyelerini ölçerek uygun şubeye

yerleşmelerini sağlamak.

 

Zorunlu Yabancı Dil Dersleri Muafiyet Sınavı

 

07 Ekim 2021, Perşembe

Saat:  11:00   (Meslek Yüksekokulları)

Yer: Erdek Meslek Yüksekokulu

Tüm bölüm ve programların ders planlarında yer alan ve 1. Sınıfta verilen Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerinden muaf olacak öğrencileri belirlemek. YALNIZCA 2021-2022 YILINDA KAYIT OLAN ÖĞRENCİLER GİREBİLİR.

Başvurular Yüksekokulumuzun web sitesinde online olarak yapılabilir.

(*) Hazırlık okuyacak tüm öğrencilerin sınava girmesi zorunludur