Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2020

Gösterim: 1264

Teknik Gezi - ÜNAL ÇİFTLİĞİ MANYAS / BANDIRMA

Okulumuz Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Programı, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü 1. Sınıf öğrencilerine Öğretim Görevlisi Özlem AYDOĞDU ATASOY tarafından verilmekte olan “Gıda Teknolojisi” dersi kapsamında Balıkesir ili Manyas ilçesinde faaliyet gösteren Ünal Çiftliği süt üretim tesislerine mesleki bir gezi düzenlenmiştir. Gezinin ana amacı, öğrencilerin gıda teknolojileri dersi kapsamında yer alan süt ve süt ürünleri teknolojisi konusunu uygulamalı olarak öğrenmelerini sağlayarak, mesleki ilgi, bilgi ve görgülerini artırmaktır. Sorumlu öğretim elemanı yönetiminde 25 kişilik öğrenci grubu, üretim tesislerinde, işletmenin üretim sorumlusu Ersin Tufan Kaya'dan ilçeye özgü kelle peyniri, üretilen diğer peynirler ile yoğurt ve tereyağı konularında da bilgiler almışlardır. Öğrenciler ayrıca çiğ sütün fabrikaya girişinden, ürünlerin paketlenmesine kadar olan her birimi gezmişler ve tesisten ayrılmışlardır.