11 Eylül 2021

2021-2022 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Önlisans ve Lisans Ders Kayıt Duyurusu

1. Öğrencilerimizin Ders Kayıtları Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) https://obs.bandirma.edu.tr/oibs/öğrenci/login.aspx adresi üzerinden 27 Eylül 2021 – 03 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.
  2. Yeni kayıt olup, şifresini değiştirmeyen öğrenciler Öğrenci Otomasyon Sistemine “Kullanıcı Adı ve Şifreleri (Kullanıcı Adı: Öğrenci  Numarası, Şifre: TC Kimlik Numarasının ilk beş hanesi)” ile giriş yaparak ders kayıtlarını yapabilirler.
  3. İkinci öğretim öğrencileri, ikinci üniversite okuyan normal öğretim öğrencileri ile normal öğrenim süresinde mezun olamayanlar  öğrenim ücretlerini ve katkı paylarını Öğrenci Numaraları ile Halk Bankası Şubelerinden veya Halk Bankası İnternet Şubesi /  ATM'lerinden yatırılabilirler.
  4. 2021-2022 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Döneminde ders kayıtlarını “Tüm öğrencilerimiz” kendileri yapacaklardır.  (Yeni kayıt olan öğrencilerimiz dahildir.)
  5. 2021-2022 Yılı Eğitim - Öğretim Yılı Güz Döneminde Dersler seçilirken bölümün ders programlarına bakarak ders seçimi yapılması  gerekmektedir.
  6. 2021-2022 Yılı Eğitim - Öğretim Yılı Güz Döneminde de öncelikli olarak alttan kalan başarısız derslerini ve kredi-akts sınırları içinde kendi dönemindeki zorunlu derslerin alınması zorunludur.
  7. Öğrencilerimizin dersleri seçtikten sonra KONTROL ET butonuna ardından KESİNLEŞTİR butonuna basarak ders kayıtlarını kesinleştirmesi gerekmektedir.
  8. Danışman Onayı olmayan ders kayıtları geçersizdir.
  9. Ders Kayıtları Öğrencinin Sorumluluğundadır.
  10. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında ve daha önceki yıllar da kayıt olanlar, ikinci yarıyıl sonundan itibaren her yarıyıl sonunda genel not  ortalaması 1,80’in altındaki önlisans ve lisans öğrencileri, takip eden yarıyılda en fazla 24 kredilik derse kayıt yaptırabilirler. Genel not  ortalaması her yarıyıl sonunda 1,80 ve üzerinde olan önlisans ve lisans öğrencileri ise takip eden yarıyılda en fazla 30 kredilik derse kayıt  yaptırabilirler.
  11. 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında ve sonrasında kayıt olanlar, ikinci yarıyıl sonundan itibaren her yarıyıl sonunda genel not ortalaması 1,80’in altındaki önlisans ve lisans öğrencileri, takip eden yarıyılda en fazla 30 AKTS ‘lik derse kayıt yaptırabilirler. Genel not ortalaması her  yarıyıl sonunda 1,80 ve üzerinde olan önlisans ve lisans öğrencileri ise takip eden yarıyılda en fazla 45 AKTS ‘lik derse kayıtyaptırabilirler.
  12. 2016 ve sonrası kayıtlı olan öğrenciler not yükseltmek amacıyla ders seçemeyeceklerdir. Bütün derslerini başarıyla tamamladığı halde AGNO ’su 2,00 ‘ın altında olduğu için mezun olamayan öğrenciler Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Yönetmeliğinin altıncı fıkrasında  belirtilen kredi sınırları içerisinde başarmış oldukları dersleri yeniden not yükseltmek amacıyla alabilirler.
  13. 2016 ve sonrası girişli öğrenciler 5. Yarıyıldan itibaren bulunduğu yarıyıla kadar tüm derslerini alıp başarmış olmak şartı ile genel not  ortalaması 3,00 ve üstünde olan lisans öğrencileri; danışmanlarının onayı ile bir üst sınıftan kredi sınırları içerinde kalarak en fazla 30  kredilik derslere kayıt yaptırabilirler.
  14. 2015 ve öncesi kayıtlı olan Lisans öğrencileri not yükseltmek amacıyla kredi sınırları içerisinde başarmış oldukları dersleri yeniden not  yükseltmek amacıyla alabilirler.
  15. Yabancı Diller Yüksekokulu’nda öğrenim gören; İkinci öğretim öğrencileri ve ikinci üniversite okuyan normal öğretim öğrencileri katkı  payı - öğrenim ücretlerini Öğrenci Numarası ile Halk Bankası Şubelerinden veya Halk Bankası İnternet Şubesi / ATM'lerinden yatırabilirler.
  16. Lisans Programlarında 2017- 2018 Eğitim-Öğretim Yılında Hazırlık okuyan öğrenciler ile Lisans Programlarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim  yılı ve sonrasında kayıt olan öğrenciler (3. Sınıf Öğrencileri) Üniversite Seçmeli Ders havuzundan 5. ve 6. yarıyıllarında birer adet olmak  üzere eğitim-öğretim süreleri boyunca İKİ DERS almak zorundadır.
  17. Üniversite seçmeli derslerinden ilgili dersi Öğrenci Bilgi Sisteminden (OBS) seçerken sistem performansı açısından 9 adet ders  listelenmektedir. Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) ders seçme ekranının sağ alt köşesinden "Tüm Dersleri Listele" butonuna tıklayarak açılan tüm  derslere ulaşabilirsiniz.

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜLÜNİVERSİTESİ